Pravidelně pijeme, teda píšeme.

DEGUSTAČNÍ BIBLE

21. 4. 2020

Alchymie zvaná pražení kávy

Od okamžiku, kdy na kávovníku uzraje kávová třešeň, do prvního doušku lahodné kávy uběhne obvykle několik dlouhých týdnů. O tom, jaký dojem ve vás váš oblíbený nápoj zanechá rozhoduje několik faktorů. Oblast, ve které byla sklizena, odrůda kávovníku, čerstvost zrn i intenzita pražení. Právě pražící stroje mají na výsledné chuti lví podíl. Přijměte prosím pozvání […]

Přečíst článek

20. 4. 2020

Černá káva: Jaký typ kávovaru je nejvhodnější?

Chcete si doma připravit dokonalou kávu, ale nevíte, jaký způsob zvolit? Ať hledáte snadnou cestu k šálku oblíbené kávy, nebo si s kávou rádi hrajete a dáte si na čas, připravili jsme pro vás výčet nejčastějších kávovarů pro přípravu skvělé černé kávy. Přičemž při výběru vhodného kávovaru je klíčový váš preferovaný typ kávy Espresso, nebo černá […]

Přečíst článek